Wukuf 13 Hari Lagi

Sedar tak sedar, wukuf untuk haji 1429 semakin menghampiri kita. Apakah kita telah bersiap untuk menghadiri perhimpunan global dunia ini?

Hari ini 24 Nov 2008 bersamaan 26 Zul kaedah 1429, tinggal 13 hari lagi. Kita akan wukuf pada 9 Zulhijjah bersamaan 7 Disember 2008.

Perhimpunan tahunan atau muktamar tahunan Islam ini juga mungkin boleh dinamakan kongres tahunan ini telah bermula semenjak syariat haji telah di syariatkan oleh Allah kepada kita semua.

Banyak tujuan dan pelbagai manfaat yang Nabi kita anjurkan kepada kita semua untuk kita dapatkan dari “kongres” tahunan ini, sekadar meminjam nama perhimpunan Parti Keadilan Rakyat yang akan bersidang dalam masa terdekat ini.

Semoga kita semua yang ingin mengerjakan haji pada tahun ini dapat memanfaatkan sebaik mungkin iktibar dan tujuan serta dapat menggarap keputusan global yang baru di antara seluruh umat ISlam di dalam dunia ini untuk menghadapi CABARAN Yahudi terbaru yang berselindung disebalik BARAK OBAMA yang baru dimenangkan oleh mereka di pemilihan Presiden Amerika yang terbaru.

peta-hotel-th-makkah

PETA UNTUK KEMUDAHAN JEMAAH HAJI MALAYSIA 1429

Apakah persediaan yang perlu kita buat sebelum kita semua sebagai orang Islam untuk menghadiri perhimpunan tahunan islam ini?

Adakah kita telah menyelesaikan mesyuarat Cawangan dan mesyuarat Bahagian kita? Dan seterusnya, adakah kita telah membayar yuran parti?

Dan secara mudah fahamnya, adakah kita telah menyelesaikan tanggungjawab kita sebagai orang Islam?

Jadi sebagai persediaannya, perlu kita sama sama membuat ‘check list’ yang panjang sebelum kita sama sama menghadapai wukuf di ARAFAH pada tahun ini….

Semoga Allah menerima haji kita sebagai haji yang mabrur.

 

 

Abdul Rahman Hamzah

Hotel Dallah Barakah, HQ THTS Makkah, Operasi Haji 1429 H

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s