Hari ke-3 serangan : 345 kematian dan 1650 lagi cedera

az

Selasa ,30/12/2008 –Sumber-sumber perubatan Palestin di Gaza melaporkan petang Isnin lalu, empat rakyat Palestin, termasuk seorang pemimpin Al Quds Brigades, sayap bersenjata Islam Jihad, telah terbunuh dalam satu serangan udara Israel di Khan Younis, di selatan Semenanjung Gaza. Jumlah maut terkini di Gaza adalah 345, manakala lebih daripada 1650 telah tercedera.

Sumber-sumber itu berkata yang Ziad Abu Teir, anggota Al Quds Brigades, dan tiga warga Palestin lain telah terbunuh apabila rejim Zionis mengebom bandar Abasan , timur Khan Younis. Lima penduduk, ahli-ahli keluarga yang sama tercedera.

Pada pagi Isnin lalu , tentera rejim Zionis telah mengebom sebuah rumah berhampiran rumah Ismail Haniyya, Perdana Menteri kerajaan Hamas . Juga pada hari Isnin, tentera rejim Zionis itu mengebom Kementerian Dalaman di Gaza, dan Universiti Islam Gaza.

korban6_apbyashraf_amra

Video yang kita semua mesti tonton.Hari pertama bumi Ghazzah diserang musuh Allah.Mayat-mayat anggota polis bergelimpangan sana sini dan sesetengah mereka yang sudah pun nazak namun bibir tak pernah kering dari lafaz syahadah.Permandangan sayu bumi yang basah dengan darah syuhada’  diiringi gema takbir yang tak pernah putus.Mata kepala menjadi saksi kekejaman maha dasyat yahudi laknatullah..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s