Illuminati

Petikan dari post  sebelum ini.

Mereka bebas melakukan apa saja. Semua tunduk kepada kehendak mereka. Semua membantu mereka. Dan semua TAKUT kepada mereka. Siapakah mereka?

Tunggu…!

Cuba tengok ini dulu sebelum kita pergi lebih jauh.

“Bukan macam tu yang saya maksudkan sebenarnya”, kata Abang Herizam kepada saya sejurus selepas selesai Forum Maal Hijrah 1430 di Dataran Masjid Mas’aril Haram, Muzdalifah. ‘Maksud abang?”, sambut saya. Abang Herizam menyambung, “Kenapa semua pemimpin Islam dari semua negara berbeza pendapat, contohnya dalam isu Palestin dan Ghazzah hari ini, Indonesia nak hantar pemuda berani mati, Saudi senyap, Mesir masih  tutup sempadan dan negara kita macam tiada isu.”

Saya terus teringat tentang Illuminati. Kenapakah semua umat Islam dan PEMIMPIN umat Islam tidak boleh bersatu? Itu yang di inginkan jawapan oleh salah seorang jurutera yang hadir dalam forum yang dianjurkan oleh ‘abang Khuzaini n da gang’.

Soalan tentang Illuminati terus saya ajukan pada abang Herizam. Beliau menjawab, belum pernah lagi tu.Saya pernah tengok dan ada research tentang benda ni. Dia terus berminat. Tambah pula, tok ketua Abang Khuzaini telah mendengar idea saya untuk membincangkan illuminati tersebut.

Illuminati adalah satu kumpulan dari Yahudi. Mereka lah sekarang ini yang menguasai dunia sekarang. Dan tangan tangan mereka lah sekarang ini yang melakukan semua benda kerosakan yang berlaku, dengan izin Allah seperti mana Allah mengizinkan IBLIS dapat hidup tanpa mati sampai hari KIAMAT dan dapat mengacau manusia.

Malam berikutnya, saya telah dapat meng”akses” seorang yang popular di Malaysia dengan ceramah ILLUMINATI ini. Sementelah dia sedang berada di Saudi Arabia sekarang dan pula sedang menguruskan projek dia di Makkah. Terus saya bertanyakan masa beliau melalui telefon. Dan alhamdulillah, waktu telah ditetapkan. Selepas solat Jumaat.

ismail-omarUstaz Ismail Omar – Engineer PhD Australia

Antara POINT yang boleh kita utarakan bersama untuk memudahkan kefahaman tentang TEORI KONSPIRASI ini ialah buku tentang komplot dan konspirasi mereka telah dijumpai dan dtelah disebar luaskan, iaitu buku PAWNS IN THE GAME.

Sedikit tentang ulasan tentang buku ini.

SEJARAH ILLUMINATI – BUKU PAWNS IN THE GAME

Dan (ingatkanlah peristiwa) ketika Kami berfirman kepada malaikat:
“Sujudlah kamu kepada Adam”; maka mereka sujudlah melainkan iblis; ia berkata: “Patutkah aku sujud kepada (makhluk) yang Engkau jadikan dari tanah?” [al-Isra’ 17:61]
Allah berfirman: “Apakah penghalangnya yang menyekatmu daripada sujud ketika Aku perintahmu?” Iblis menjawab: “Aku lebih baik daripada Adam, Engkau (wahai Tuhan) jadikan daku dari api sedang dia Engkau jadikan dari tanah.” [al-A’raaf 7:12]

Allah berfirman: “Hai Iblis, apa sebabnya engkau tidak turut bersama mereka yang sujud itu?” Iblis menjawab: “Aku tidak patut sujud kepada manusia yang Engkau jadikan dia dari tanah liat yang kering, yang berasal dari tanah kental yang berubah warna dan baunya.” Allah berfirman: “Kalau demikian, keluarlah engkau daripadanya, kerana sesungguhnya engkau dari sekarang ke masa depan adalah (satu makhluk yang) diusir.

Dan sesungguhnya engkau ditimpa laknat terus-menerus hingga ke Hari Kiamat.”Iblis berkata: “Wahai Tuhanku! Jika demikian, berilah tempoh kepadaku hingga ke hari mereka dibangitkan (Hari Kiamat).” Allah berfirman: “Dengan permohonanmu itu, maka sesungguhnya engkau dari golongan yang diberi tempoh. Hingga ke hari – masa yang termaklum.” Iblis berkata: “Wahai Tuhanku! Kerana Engkau telah menjadikan daku sesat, (maka) demi sesungguhnya aku akan memperindahkan (segala jenis kemungkaran) kepada Adam dan zuriatnya di dunia ini dan aku akan menyesatkan mereka semuanya.” [al-Hijr 15:32-39]

(Iblis berkata): Jika Engkau beri tempoh kepadaku hingga Hari Kiamat, tentulah aku akan menyesatkan zuriat keturunannya (manusia), kecuali sedikit (di antaranya). [al-Isra’ 17:62]

Komplot dan konspirasi di langit telah diwarisi ke dunia apabila syaitan mencabar keagungan Tuhan seperti yang termaktub dalam ayat-ayat suci Kalamullah. Semenjak saat itu, syaitan dan legasinya meneruskan komplot mereka di atas muka Bumi. Dunia menjadi huru-hara dan kucar kacir akibat perbuatan keji hamba-hamba legasi syaitan yang seluruh jiwa dan badannya telah dirasuk syaitan.

Legasi dan hamba hamba syaitan ini lah yang meneruskan kerja kerja syaitan di dunia sekarang ini. Merekalah bidak-bidak yang telah mati hatinya dari kebenaran.Mereka merancang dengan teliti dan sangat sulit. Sejarah dunia telah mereka petakan awal-awal lagi dalam perancangan mereka. Pertubuhan sulit yang kebanyakannya mengaku beragama Yahudi mazhab lucifer ini sebenarnya manusia-manusia yang tidak bertuhan sama sekali. Pertubuhan ini dinamakan sebagai ILLUMINATI. Di tubuhkan pada 1 Mei 1776 oleh Adam Weishaupt.

Laungan mereka tidak ubah seperti Syaitan ketika membantah untuk sujud pada Adam a.s, bahawa mereka adalah “bangsa terpilih” yg paling layak memerintah dunia dan seluruh manusia yang bagi mereka adalah GOYIM (Binatang ternakan). Mereka mengatakan bahawa kekuatan adalah kebenaran dan sangat berbangga kononnya mereka adalah kejadian yang paling utama dan mempunyai kepintaran yang tiada tandingan. Ideologi mereka adalah Ideologi Totalitarianisme iaitu suatu cara pemerintahan yg menundukkan semua kuasa di bawah pemerintahan tunggal. Adam Weishaupt berjaya mengumpulkan hampir 2000 bidak-bidak yang pakar dalam bidang masing-masing untuk diletakkan dalam posisi masing-masing dalam kerajaan-kerajaan dunia bagi memudahkan mereka untuk memusnahkan kerajaan itu.

Mereka berusaha memecah belahkan manusia dengan fitnah-fitnah dan akhirnya akan berbunuhan sesama sendiri dan semakin lemah dan dengan sendirinya hancurlah kerajaan kebangsaan dan syariat-syariat agama.

masa-ceramah

Di antara taktik dari ilham Syaitan termasuklah:

  • Menggunkakan rasuah dan seks untuk menguasai orang yg menduduki tempat-tempat tinggi dalam berbagai-bagai jawatan kerajaan di seluruh dunia. Apabila orang ternama itu telah masuk dalam perangkap mereka, orang itu akan diugut untuk memecahkan aibnya dan menghancurkan kewangan mereka. Bahkan maut akan menanti jika mereka enggan patuh pada arahan ILLUMINATI.

  • Anggota-anggota Illuminati yg berjawatan dalam kerusi-kerusi universiti hendaklah menjalankan usaha memujuk penuntut mereka yang berbakat istimewa untuk cenderung berfahaman internasionalisme dan sanggup dilatih. Pelajar-pelajar berkenaan akan diberikan biasiswa. Mereka ini akan didoktrin agar menerima fahaman tentang keperluan ditubuhkan kerajaan tunggal dan pemerintahan inilah yang akan menamatkan huruhara dunia akibat peperangan. Pelajar-pelajar itu dipujuk dengan hasutan bahawa orang yg mememiliki keistimewaan akal dan kebolehan ini lah yg patut memerintah orang-orang lain yang tidak berkebolehan kerana GOYIM yang terdiri daripada orang kebanyakan tidak mengetahui sebenarnya apa yg mendatangkan mudharat kepada fizikal, mental dan spiritualnya. Di antara sekolah-sekolah yang memberi latihan tersebut adalah seperti Gordonstoun (Prince Philip mendapat didikan di sini), Scotland dan Anavryta.

  • Orang-orang berpengaruh dan penuntut-penuntut yang terdidik inilah yg digunakan sebagai bidak-bidak dan ditempatkan di tempat-tempat saintifik dan jabatan-jabatn kerajaan sebagai Pakar, penasihat dan perunding agar dapat mereka menasihati pegawai-pegawai atasan untuk menjalankan polisi-polisi yang lama kelamaan akan menghancurkan seluruh kerajaan yg ada berserta agamanya

  • Illuminati berusaha menguasai media massa yg lain. Berita dan maklumat hendaklah diputarbelitkan agar GOYIM mempercayai bahawa dengan penubuhan sebuah pemerintahan sahaja dapat menyelesaikan masalah-masalah yg dihadapi manusia (Sebenarnya ditimbulkan oleh mereka juga!)

Komplot sulit ini bagaimanapun telah terbongkar apabila pada tahun 1784, kerajaan Bivaria telah memperoleh bukti dan penerangan tentang komplot ini apabila utusan yang ditugaskan untuk mengedarkan “Einige Original Scripten” buku tentang perancangan sulit revolusi Peranchis di temui di tangan utusan itu yang mati di panah petir ketika dalam perjalanan. Dokumen-dokumen itu diedarkan kepada pihak pemrintah dan serta merta pada 1785, Illuminati diharamkan oleh kerajaan Bavaria. Sarang-sarang sulit mereka ditutup dan kerajaan mengeluarkan naskhah “The original writing of the order and sect of the illuminati dan diedarkan kepada ketua-ketua gereja dan ketua negara.

Kemudian komplot ini menyeludup ke bawah tanah. Anggotanya menyusup ke dalam sarang-sarang sulit “Blue Masonry” dan membentuk sebuah kongsi gelap. Meraka berselindung di sebalik kerja-kerja kebajikan. Mereka membiayai orang-orang seperti Karl Marx dan Engel yg telah menulis tentang “The communists manifesto” dan “Das Capital” di bawah arahan ahli-ahli Iluminati. Ritter, seorang anggota illuminati, pensyarah universiti frankfurtit juga menulis sebuah buku berbau ideologi “Antit hesis” di bawah kelolaan pertubuhan lain yg sebenarnya anggota illuminati juga.

Tujuannya supaya berlaku pertembungan ideologi yg bakal membawa kepada pertelingkahan. Usaha Ritter diteruskan oleh Fredrich Wilhem Nietzche pengasas ideologi Nietzcheism yg seterusnya berkembang menjadi Fcist dan Nazisme yg mana digunakan oleh agen illuminati untuk membangkitkan perang dunia pertama dan kedua.

1834, pemimpin Revolusi Itali, Quisappi Mazzini telah dipilih Illumnati sebagai pengarah untuk mengendali program revolusi seluruh dunia sehingga 1872.

Bersambung….

4 responses to “Illuminati

  1. Assalamualaikum Ustaz,
    Untuk rujukan lanjut, saya syorkan ustaz cari dan baca buku “Protocols of the Elders of Zion”. Buku ini menceritakan mengenai zionism dan falsafahnya. Sangat menarik untuk mendalami sifat2 Zionist Yahudi…though some quarters claim that the book was merely spewing out lies and deceit, and being antisemitic.

  2. terima kasih FIDA. maklumat yang baik..

  3. [bermanfaat… teruskan..]

  4. Terima kasih Ustaz Hakim

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s