Keyakinan Masyarakat Awam Kedah Untuk Hidup

“Sekarang ni alhamdulillah, kita orang awam dah dapat masuk tender kerajaan Kedah”, jawab abang Afiq bila ditanya macam mana bisnes sekarang ni. Kawan lama yang dah lama mencari makan dengan berniaga sendiri. Dia menyambung lagi, ” Kalau sebelum ni, nak dapat satu tender pun bukan main banyak lunch dan dinner yang perlu kita arrange kan, ni senang je, alhamdulillah”.

040320096811

Afiq yang baru menerima cahaya Islam dalam diri beliau bersyukur kerana sebelum ini nilai masyarakat India dalam pentadbiran lama hanyalah setakat berada dalam kebun getah sahaja. Sekarang ini, India Cina Melayu bila semua memeluk Islam, mereka semua adalah sama pada pandangan ALLAH.

Dia berasa lebih tenang bersama Islam. Bersama kerajaan baru.

Pandangan yang sama juga dikongsi oleh Encik Zaimi, seorang pemilik consultant yang berjaya di Bandaraya Alor Star ini. Kedah akan maju jika suasana yang ada sekarang dapat dikekalkan dalam masa 10 tahun ke atas, insya Allah.

Seorang lagi peniaga dan pengedar susu kambing yang aktif di Bandaraya Alor Star ini juga mengatakan tiada lagi sekatan dan tandatangan dari ketua cawangan untuk masuk barangan ke satu satu kawasan, alhamdulillah.

Semoga rakyat akan lebih bahagia dan berasa selamat dengan suasana baru ini.

Alhamdulillah. Doakan semoga jangan ada lagi tangan tangan hantu yang akan merobekkan keselesaan rakyat bawahan untuk hidup aman dan damai ini.

One response to “Keyakinan Masyarakat Awam Kedah Untuk Hidup

  1. itulah rahmatnya dok bawah kerajaan Islam…syumul kesejahteraan.tu belum tanya harimau singa dalam hutan kedah lagi,confirm diorang pun cakap now lebih mudah cari makan.tak macam dulu2…tapi nasihat den laaa,kalau nak tukar kerajaan,tukar yang 100% nak pada Islam.kalau tak,susah jadinya.jadila mcm 1 negeri tuh kat Malaysia:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s