Masjid Nabi di Madinah Al Munawwarah berwajah baru

new madinah

”Bila dia pasang payung bergerak ni Ustaz? tanya abang Fazzil Amin pada saya. “rasanya saya datang tahun lepas tak ada lagi.”

“Alhamdulillah, bila ada payung bergerak ni, solat jumaat dan asar di musim ramadhan nanti tak la panas sangat. Nak tunggu waktu berbuka puasa pun ok sikit nak berdoa panjang panjang,” sambungku.

Di sekeliling masjid nabi sekarang sudah di pasang payung bergerak seperti yang di dalam masjid dulu. Alhamdulillah.

Semoga kita yang terlewat sampai di masjid dapat solat dalam keadaan teduh dan redup.

Semoga kita dapat membanyakkan amalan baik dan soleh kita di MAdinah bandar RAsulullah saw ini. Juga dapat menambahkan lagi rasa cinta kita kepada Rasululla saw.

5 responses to “Masjid Nabi di Madinah Al Munawwarah berwajah baru

  1. Assalamualaikum baba!
    Baba macam mana disana?
    Kami rindu sangat dengan baba!
    Kami baru lepas makan ice-cream choc-beli di kedai bawah condo.
    Permandangan kota Rasulullah yang sangat mendamaikan!Kami rindu sangat nak kembali ke sana.Bila baba nak bawa kami pula ke sana?
    Semoga Allah memberi kekuatan kepada baba dan memudahkan segala urusan untuk meneruskan usaha dakwah baba.
    Doa kami sentiasa bersama baba!
    الله يحميك حبيبنا ويخليك… الله يبارك فيك يا أغلى من عيونا

  2. masyaAllah cantiknya, best la macam ni. boleh duduk lama2, tak ada la panas lagi kat situ kan. Tringat time buka puasa masa ramadhan dulu, meriah sangat! Best sangat. Rindunyaa pada madinah. T_T

  3. assalamualaikum..
    salam perkenalan buat ust rahman & kak ayu. tak sangka betul dpt jumpa semalam. mm, rindu sungguh pada kedamaian Haramain. semoga kita dpt menjejakkan kai lagi ke sana (”,)

  4. Terima kasih saudari Halimah dengan ziarah ini dan bantuan di MEDIU semalam.
    Semoga Allah memudahkan segala urusan saudari dan memberikan yg terbaik untuk saudari.

  5. paklangmantoksunah

    a.kum. kekadang sejuk pada siang hari, kena pakai baju tebal bib. impianku rumah ketiga ku Madinah, pertama selangor, kedua kedah, he he

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s